duminică, 29 ianuarie 2012

Remedii naturale impotriva constipatiei

Am gasit cateva retete care mi s-au parut demne de incercat, in cartea,,Leacurile bunicii" de Yolande Chevrier si m-am gandit sa le postez si aici:
1.Sucurile de citrice-lamai,portocale,grepfruit-constituie un laxativ natural excelent.Consuma zilnic pe stomacul gol ,in fiecare dimineata ,un pahar mare de suc proaspat!
2.Un alt laxativ natural este sucul de spanac.
3.Ca sa combati constipatia pune 2 picaturi de ulei esential de coriandru in 15ml de miere.Consuma acest amestec,de 3 ori pe zi inaintea meselor.
4.O infuzie din frunze de zmeura pe zi este un diuretic excelent
5.Prunele ca si sucurile si gemurile cu aceste fructe sunt laxative naturale  eficiente
6.Dimineata dupa  ce te-ai trezit mananca 3-4 smochine
7.Presara zilnic 30 de grame de tarate de ovaz in mancarea ta
8.Mananca un mar pe zi ,dupa masa de seara
9.Infuzia de papadie are o reputatieexcelenta in lupta contra constipatiei.Pune 28 gr de radacini ,frunze sau flori intr-un litru de apa clocotita.Lasa la infuzat 10min si bei 3 cani pe zi.
Mai adaug eu :
-consuma dimineata pe stomacul gol o felie de dovleac copt sau 3 -4 prune uscate (neafumate) inmuiate intr-un pahar cu apa plata sau de izvor dupa care bei si apa .Poti pune in paharul cu apa in care inmoi prunele si o lingura de tarate ge grau sau ovaz!
- consuma la masa de seara un pahar de chefir sau sana in care ai pus la inmuiat cereale integrale,o lingurita de miere,o lingurita rasa de seminte de in (macinate sau pisate )si un varf de lingurita de polen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu